CIVO - Vleesafdeling
CIVO - Vleesafdeling
Etentje met Angel Casal
Bezoek van prins Sayyid Shabib Bin Taimur Al Said
Mr. Pieter van Vollenhove bezoekt TNO Apeldoorn
Koot en Bie in de windtunnel van TNO Apeldoorn
Werk
Regelpaneel brandstofcel
Scheersalon
EHBO-team
Kerstviering
Varestraint testbank
Bezoek aan Museum van Arthur O. Bauer, verzameling Duitse elektronica uit de 2e Wereldoorlog, 27 oktober 2010
A  A  A

TNO seniorenbijeenkomst 2016 in New Babylon


De door TNO op 28 november 2016 georganiseerde seniorenbijeenkomst vond plaats in New Babylon in Den Haag.
Zie "Laatste nieuws" voor een link naar de presentatie van Rolf van Wegberg.


Samenvatting:
Als eerste voerde TNO-voorzitter Paul de Krom het woord. Hij had een duidelijke boodschap: “Het gaat goed met TNO”. Aan de hand van een aantal actuele projecten liet hij zien hoe TNO bijdraagt aan de samenleving. Daarbij werkt TNO ook steeds met partners zoals de universiteiten. Paul gaf aan dat de huidige TNO’ers staan “op de schouders van de gepensioneerden”. Verder memoreerde hij het 75 jarig jubileum van het TNO pensioenfonds dat kort daarvoor gevierd werd.

Na Paul de Krom volgde een interessante en actuele lezing van Rolf van Wegberg, Cyber crime onderzoeker, afdeling Networked Organisations. Rolf ging in op het actuele thema cyber crime. Hij liet zien op welke wijze criminelen vanachter hun bureau geld proberen te verdienen: door gijzeling van computers (ransomware) of door het lamleggen van computernetwerken. Op een vraag aan de zaal, of iemand daar wel eens persoonlijk mee te maken heeft gehad, reageerde één persoon bevestigend. Gelukkig kon het probleem in dit geval opgelost worden door eenvoudig de computer uit te zetten. Rolf gaf aan dat niet alleen besmette computers door criminelen gebruikt kunnen worden maar ook allerhande moderne apparaten (bijv. babyfoons) die vaak onvoldoende beschermd zijn door de fabrikanten.

Tenslotte volgde nog de actuele stand van het Pensioenfonds door Kostijn van Gerven met de boodschap: “In ieder geval geen kortingen maar ook geen indexatie.”.

De bijeenkomst werd besloten met een geanimeerde borrel en een mooi Indonesisch buffet. Helaas trad er een brandalarm op, al mocht dit uiteindelijk de pret niet drukken.

Wim Bergers

TNO seniorenbijeenkomst 2016 in New Babylon TNO seniorenbijeenkomst 2016 in New Babylon TNO seniorenbijeenkomst 2016 in New Babylon TNO seniorenbijeenkomst 2016 in New Babylon TNO seniorenbijeenkomst 2016 in New Babylon